Βαθμολογία Κυπριακού Πρωταθλήματος

Πληροφορίες

Το κυπριακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είναι γνωστό και ως Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας και αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο ποδοσφαίρου στην Κύπρο.

Ο τρόπος διεξαγωγής του κυπριακού πρωταθλήματος περιλαμβάνει μια κανονική περίοδο, όπου οι ομάδες ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε αγώνες εντός και εκτός έδρας. Στη συνέχεια, ακολουθεί μια φάση πλέι-οφ, όπου οι κορυφαίες ομάδες αναμετρώνται για τον τίτλο. Συνήθως, η ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Η ομάδα που κερδίζει το πρωτάθλημα εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στο UEFA Champions League 2024–25. Επιπλέον, οι ομάδες που τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση διασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στο UEFA Conference League 2024-25. Η ομάδα που κατακτά το Κύπελλο Κύπρου επίσης αποκτά θέση στο UEFA Europa League 2024-25. Σε περίπτωση που η νικήτρια ομάδα του Κυπέλλου έχει ήδη εξασφαλίσει συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μέσω του πρωταθλήματος, η τέταρτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα λαμβάνει μέρος στο UEFA Conference League.

Οι ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 7 έως 14 αναμετρώνται ανάμεσά τους δύο φορές, μία στην έδρα τους και μία στην έδρα του αντιπάλου τους. Οι τρεις τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στη Β΄ Κατηγορία για τη σεζόν 2024-25.

Live News

Η ενότητα ζωντανών ειδήσεων στον ιστότοπό μας προσφέρει άμεση και ολοκληρωμένη κάλυψη των νέων για την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Πρόγραμμα

Βρείτε το ενημερωμένο πρόγραμμα των επερχόμενων αγώνων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ καθώς και όλο το πρόγραμμα του κυπριακού Πρωταθλήματος.

Home
Νέα
Βαθμολογία
Πρόγραμμα
Στιγμιότυπα